Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

Turkish Airlines invita romanii sa calatoreasca cu avionul

Temel Kotil, CEO al companiei aeriene Turkish Airlines, sustine ca cererea pentru biletele de avion pe ruta Bucuresti – Istanbul nu a permis cresterea frecventei de operare de la doua zboruri pe zi la trei si nici extinderea operatiunilor pe un alt aeroport, precum cel din Constanta.

 Turkish Airlines

“Planuiam sa ajungem la trei zboruri pe zi pe piata romaneasca, insa este nevoie ca romanii sa calatoreasca mai mult spre Istanbul. Tocmai pentru a creste traficul pe ruta Bucuresti – Istanbul am introdus preturi promotionale pe aceasta ruta “, a declarat Temel Kotil.

Kotil are 52 de ani, a venit in cadrul companiei aeriene in 2003 siocupa pozitia de CEO al Turkish Airlines inca din 2005. El a absolvit Facultatea de inginerie aeronautica din Istanbul si a parcurs cu succes mai multe programe de masterat in aviatie la Universitatea din Michigan.

Turkish Airlines opereaza doua zboruri zilnice, de luni pana duminica, de pe aeroportul Bucuresti Otopeni avand in 2010 un grad mediu declarat de incarcare de 75-80.

Plecari din Bucuresti spre Istanbul sunt efectuate si de alte companii aeriene. Astfel, concurenta vine de la Tarom, care opereaza doua zboruri directe pe zi spre Istanbul, cu plecare din Bucuresti. Pretul biletelor de avion Tarom sunt similare cu cele ale companiei turcesti. Tot spre Istanbul ar putea sa introduca anul acesta zboruri din Bucuresti si compania aeriana low-cost Pegasus

“Pentru a creste cota de piata a Turkish Airlines vizam sa atragem cat mai multi pasageri care sa foloseasca aeroportul din Istanbul ca hub si punct de tranzit pentru zborurile spre destinatii din America, Asia si Africa”, a declarat Temel Kotil.

Desi a fost vehiculata ideea introducerii de catre Turkish Airlines de rute de pe aeroportul din Constanta, acest plan nu s-a mai realizat din cauza ca romanii care calatoresc de pe acest aeroport aleg destinatii europene si nu asiatice.

Kotil sustine ca desi pe piata romaneasca cel mai bine se vand bilete promotionale, businessul Turkish Airlines este pe profit datorita strategiei folosite si serviciilor de calitate oferite.

Turkish Airlines este a sasea cea mai profitabila companie aeriana din lume cu un profit operational de 390 de milioane de euro si venituri de 3 miliarde de euro in 2009.

 Turkish Airlines

Posted under: Companiile Aeriene, Zboruri

Tagged as: , , ,