Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

Qantas Airways face 500 de disponibilizari

Qantas AirwaysConducerea companiei aeriene Qantas Airways a anuntat ca va concedia aproximativ 500 de persoane, pentru economisirea a 98.4 milioane de dolari annual. Decizia companiei vine in urma cresterii pretului barilului de petrol care duce la scaderea profitului net. Desi operatorul australian a marit programul de zbor catre destinatii precum: Brisbane, Avalon si Melbourne, in scopul atragerii de rezervari de bilete de avion, incasarile nu au reusit sa acopere cheltuielile cu combustibilul.

Masura concedierii a unui numar de aproximativ 500 de angajati urmeaza sa economiseasca intre 70 si 100 de milioane de dolari pana la finalul anului 2012, si intre 250-260 de milioane de dolari pana in 2013. La inceputul lunii mai, conducerea Qantas Airways a amanat achizitionarea unei aeronave Airbus A380, pe motiv ca fondurile nu erau suficiente. Alan Joyec, purtatorul de cuvant al Qantas Airways, a declarat ca domeniul aviatiei, la fel ca orice alt domeniu al pietei internationale, reprezinta o chestiune de costuri si venituri. Potrivit lui Alan, cheltuielile Qantas sunt cu 305 mai mari decat veniturile pe care le incaseaza.

Reprezentantii Qantas Airways au precizat ca in acest moment nu vor achizitiona noi aeronave, desi aveau in plan sa plaseze comenzi pentru modele precum: Boeing 787 si Airbus A380. Pana in acest moment, conducerea Qantas nu a anuntat departamentele din care se vor face cele 500 de disponibilizari. Aproximativ 30.000 de angajati ai Qantas Airways sunt cetateni australieni, reprezentand aproximativ 90% din angajatii companiei. Consultatiile pentru reducerea numarului angajatilor au durat aproximativ 2 luni, dupa discutii indelungate cu angajatii, furnizorii si consiliul companiei.

Qantas Airways este o compania aeriana din Australia cu baza centrala pe Aeroportul International din Sydney. In prezent, compania opereaza 149 de zboruri aeriene catre 41 de destinatii internationale. In anul 2010, compania a inregistrat un profit net de 249 de milioane de dolari

Posted under: Companiile Aeriene

Tagged as: , , , , , , , , , ,