Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

Bruxelles

BruxellesConsiderat (desi nedeclarat oficial) drept capitala a Uniunii Europene (aici se afla sediul Consiliului UE si al Comisiei Europene, precum si multe alte sedii ale diverselor organisme europene) Bruxelles este si un atragator oras turistic, in care calatorii pot gasi o multime de lucruri bune de privit, de cumparat si de gustat.

Cu o vechime de peste o mie de ani, orasul Bruxelles de astazi este cel care da numele unui conglomerat de 19 comune ce formeaza una dintre cele trei regiuni ale statului federal Belgia, fiind in acelasi timp, capitala Regatului Belgiei si locul unde comunitatile franceze si flamande convietuiesc. Pe langa toate acestea, Bruxelles are o vocatie internationala demna de luat in seama – capitala europeana si orasul unde se gasesc atat Sediul Comisiei Europene cat si sediul Consiliului de Ministri ai Uniunii Europene.

Bruxelles este si capitala bilingva a Belgiei. Aceasta inseamna ca atat olandeza cat si franceza sunt limbi oficiale in oras. Placutele strazilor si semnele de circulatie sunt mereu inscriptionate in aceste doua limbi.

De vizitat

Inaltat cu prilejul expozitiei universale din 1958, spectaculosul monument metallic, Atomium, cuprinde 9 sfere – fiecare are un diametru de 18 metri – conectate prin tuburi. Cinci dintre cele 9 “bile” uriase pot fi vizitate, fiecare avand atractiile ei: una detine un restaurant, alta expozitii temporare cu tema stiintifica.

Datorita importantei tot mai mari pe care a capatat-o, prima biserica in stil Romanesc, Catedrala Sf Michael si Sf Gudula, a fost renovata in stil gotic in secolul al 13-lea. In zilele noastre, fundatia primei biserici inca poate fi vazuta in cripta catedralei gotice. Corul gotic a fost contruit intre 1226 si 1276, iar naosul in secolul 15. Fatada vestica a fost terminata intre 1450 si 1490, urmand exemplul fatadelor gotice frantuzesti.

Cu ajutorul unei scari se poate ajunge la cele trei porti de la intrare

In interior, 12 coloane delimiteaza foarte clar interiorul, in timp ce vitraliile accentueaza in mod clar stilul gotic tarziu, permitand ca in biserica sa intre mai multa lumina. Corul este mai intunecat deoarece aici ferestrele sunt mai mici. In capela nordica, in partea dreapta a corului se pot vedea portretele mai multor regi si imparati care decoreaza vitraliile bogat decorate printre care Fancois I al Frantei, Ferdinand I, Ludovic al Ungariei, Joao al III-lea al Portugaliei.

Pe vitraliile din cor se pot vedea portretele unor conducatori cum ar fi : Maximilian de Austria, Filip cel Frumos, Carol al V-lea, Filip al II-lea al Spaniei, Philibert de Savoia cu sotia sa Margareta de Austria.

De-a lungul secolului 20, Catedrala a fost aproape in permanenta renovata. Lucrarile de renovare s-au finalizat in decembrie 1999 cand mariajul dintre Printul Mostenitor al Coroanei Belgiei Philippe si mireasa sa, Printesa Mathilda, a avut loc aici pe data de 4 decembrie.

Constructia cladirii a reprezentat puterea in continua crestere a orasului Bruxelles ca si capitala a Ducatului de Brabant. Pana la sfarsitul secolului al 14-lea niste hanuri si case mici din lemn se gaseau pe terenul pe care mai tarziu avea sa se construiasca cladirea Primariei din Bruxelles. Datorita rolului tot mai important al orasului, administratorii acestuia au decis sa cumpere aceste case vechi una cate una pentru a le demola si a construi o noua primarie pe masura nevoilor unui centrul administrativ mai important. Piatra de temelie a fost pusa in primavara anului 1402. Aceasta cladire care este astazi aripa stanga a fost finalizata in anul 1405 impreuna cu un mic turn. Se crede ca arhitectul acestei cladiri initiale a fost Jacob Van Thienen. In 1444, cladirea initiala a fost extinsa cu o aripa in dreapta care a fost terminata in anul 1449. In acelasi an, arhitectul Jan Van Ruysbroeck a construit turnul care inca se mai poate vedea si astazi deasupra cladirii. Extinderea primariei orasului a fost rezultatul rivalitatii dintre Bruxelles si orasul invecinat Leuven. Leuven tanjea si el la titlul de “capitala a Ducatului de Brabant” si de aceea construise o primarie masiva si foarte cunoscuta (cladirea este inca una dintre cele mai frumoase din Belgia si cu siguranta merita vizitata). Intr-un final, in anul 1455, o statuie a Sfantului Mihail invingand balaurul a fost pusa in varful turnului primariei din Bruxelles. Statuia originala a ramas pe turn pana in iunie 1996, cand a fost inlocuita cu una complet noua (dupa 541 de ani).

Turnul se afla in mijlocul cladirii

Legenda spune ca arhitectul s-a sinucis aruncandu-se din turn atunci cand si-a dat seama ca turnul nu se afla chiar in mijlocul cladirii.

Zboruri spre Bruxelles se pot rezerva prin compania aeriana Tarom, care ofera bilete de avion la preturi foarte avantajoase pe tot timpul anului.

Posted under: Calatorie, Zboruri

Tagged as: , , , , ,