Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

Avionul solar a realizat primul zbor international

Qantas AirwaysAvionul care functioneaza cu energie solara a realizat primul zbor international cu emisii de CO2 la nivel zero. Aeronava Solar Impulse a decolat din Madrid si a aterizat pe Aeroportul Rabat din Maroc dupa 19 ore de zbor. Pentru primul zbor, persoanele fizice nu au avut acces la biletele de avion, aeronava fiind inca in faza de testare. Dupa decolarea aeronavei solare, pilotii au declarat ca Solar Impulse are capacitatea de a zbura zi si noapte.

Bertrand Piccard, unul dintre piloti, s-a arata impresionat de tehnologia de bord a aeronavei solare si a spus ca este un adevarat show sa pilotezi o astfel de inovatie de nivel inalt. Constructia Solar Impulse a inceput in anul 2003 si a beneficiat de un buget de 90 de milioane de euro. Pentru conceperea sistemului solar inginerii de la Swiss au lucrat cu experti chimisti belgieni care au utilizat aproximativ 12.000 de celule solare.

Aeronava, ce atinge o viteza medie de 70 km/h, nu reprezinta pentru moment o amenintare pentru avionele comerciale, care pot atinge viteze de pana la 10 ori mai mari. Expertii au declarat ca aeronava unei companii aeriene, model Airbus sau Boeing, realizeaza cursa Madrid – Rabat in aproximativ o ora.

Urmatorul zbor ce va fi realizat de avionul solar, se va desfasura intre Africa si Europa, aceasta fiind ultimul zbor de testare inainte de inceperea programului de zbor international din 2013.

Proiectactii care au lucrat la Solar Impulse sunt constienti ca viteza de deplasare a aeronavei trebuie marita, pentru a face fata cerintelor mari ale clientilor si pentru a deveni competitiva pe piata aviatica internationala.

Solar Impulse este o aeronava care functioneaza cu energie solara, construita sub atenta supraveghere a Scolii Elvetiene din Lausanne. Scoala, infiintata in anul 1853, are un buget de cercetare estimat la suma de peste 8 miliarde de euro. In ultimii ani, inginerii elvetieni s-au orientat spre cercetarea aeronavelor solare care nu polueaza deloc.

Posted under: Zboruri

Tagged as: , , , , , , , , , , ,