Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

Air France – KLM a inregistrat profit de 122 milioane euro in 2010

Air France - KLMGrupul aerian Air France-KLM a inregistrat un profit operational de 122 milioane euro in anul fiscal 2010. Este primul an din ultimii trei in care compania aeriana nu inregistreaza pierderi. In 2009 se inregistrasera pierderi de 1.26 miliarde euro.

Traficul companiei a crescut cu 1,1% fata de anul precedent, iar veniturile cu crescut cu 12% pana la 23,62 miliarde euro.

Cheltuielile companiei cu combustibilii au crescut cu un miliard de euro in aceeasi perioada.

“Masurile strategice pe care le-am lansat anul trecut ne-au permis sa revenim la profit, in pofida cresterii cu un miliard de euro a cheltuielilor cu achizitia de combustibili”, a declarat directorul executiv al operatorului de transport, Pierre-Henri Gourgeon.

Se asteapta, pentru anul fiscal in curs, o crestere a profitului operational.

Air France-KLM a luat nastere in 2004, in urma fuziunii dintre cei doi operatori, francez si olandez. Compania are sediul principal pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

In 2008, Air France-KLM a fost cea mai mare companie aeriana din lume ca venituri operationale totale, dar si cea mai mare ca numar de kilometri parcursi per pasager.

Atat Air France, cat si KLM sunt membri ai aliantei SkyTeam. Compania ofera programul de fidelitate Flying Blue.

In mai 2010, Air France-KLM a anuntat pierderi in crestere de 1.56 miliarde de euro pentru anul fiscal incheiat la 31 martie 2010, si a precizat ca eruptia vulcanului islandez in primavara 2010 vor adanci pierderile cu inca 160 de milioane de euro.

In acelasi an fiscal, grupul franco-olandez anunta ca a transportat 202.5 miliarde de pasageri, mentinandu-se in randul celor mai mari companii aeriene din lume.

Din grupul Air France-KLM fac parte subsidiare din mai multe tari din Europa: Brit Air, CityJet, Regional, KLM Cityhopper, Martinair, Transavia Airlines, transavia.com Franta si transavia.com Danemarca.

Posted under: Companiile Aeriene

Tagged as: , , , , ,