Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/ebiletedeavion.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Bilete de Avion

48.7 milioane de vizitatori in New York in 2010

Orasul american New York a atras anul trecut 48.7 milioane de vizitatori, peste recordul stabilit cu un an inainte si peste estimarile stabilite la inceputul anului. Primarul orasului, Michael Bloomberg, spune ca acest lucru a dus la crearea de noi locuri de munca si incasari record pentru industria ospitalitatii.

Numarul total de turisti a crescut cu 6.8 procente din 2009. Initial, se estimase ca New York-ul va primi 47.5 milioane de turisti in 2010, insa cifrele raportate sunt in masura sa alimenteze noi prognoze: pentru 2012, se estimeaza ca New York-ul va fi vizitat de 50 de milioane de turisti, dupa parerea lui Michael Bloomberg.

Marii castigatori in 2010, din acest punct de vedere, au fost companiile aeriene – care au vandut mai multe bilete de avion spre New York decat in alti ani, in ciuda crizei economice, dar mai ales hotelurile. Anul trecut, in industria unitatilor de cazare au fost create 6.600 noi locuri de munca, numarul celor angajati in bransa atingand astfel o cifra record in istoria orasului.

Si numarul de camere la hoteluri a trebuit marit, unitatile adaugand in total 7.000 de locuri de cazare.

Bloomberg spune ca industria infloritoare a turismului in New York a facut ca orasul sa fie mai putin afectat de recesiunea din SUA comparativ cu alte orase americane.

„Un numar record de persoane au fost angajate in industria turismului in 2010”, declara Michael Bloomberg, „iar cei 31 de miliarde de dolari pe care vizitatorii i-au cheltuit aici anul trecut ne-au ajutat sa depasim recesiunea. Banii s-au dus la restaurantele, magazinele, hotelurile si institutiile culturale din oras. In continuare, cautam noi metode prin care ne putem diversifica si intari economia, iar industria in crestere a turismului este o parte importanta a acestor eforturi”, conchide primarul New York-ului.

Per total, 39 de milioane de turistii inregistrati de New York au fost cetateni americani, iar 9.7 milioane au provenit din intreaga lume.

Posted under: Bilete de Avion

Tagged as: , , , , , , ,